Elektronisch toezicht

Bij elektronisch toezich moet je op vooraf bepaalde uren aanwezig zijn op je adres. Aan de hand van elektronische middelen wordt dit gecontroleerd.  U draagt een elektronische enkelband, die wordt aangebracht thuis of in de gevangenis. U krijgt ook een bewakingsbox. De enkelband zendt via die bewakingsbox een signaal naar een centrale computer die registreert of u al dan niet thuis bent. Het Vlaams Centrum Elektronisch Toezicht volgt die gegevens dan op. Er bestaat ook een systeem van spraakherkenning, waarbij geen enkelband wordt gebruikt, maar waarbij via computer de spraak wordt herkend om na te gaan of u al dan niet thuis bent.

Indien u als verdachte of veroordeelde vragen hebt over elektronisch toezicht of over de aansluiting van de enkelband, neem dan contact op met het Vlaams Centrum Elektronisch Toezicht via dit e-mailadres: vcet@wvg.vlaanderen.be.

Indien u vragen heeft over de leefvergoeding, neem dan contact op met de dienst leefvergoedingen via dit e-mailadres: leefvergoeding.et@wvg.vlaanderen.be.

Indien u andere vragen heeft over het elektronisch toezicht in het algemeen, neem dan contact op via het e-mailadres: justitiehuizen@wvg.vlaanderen.be.

Bent u onder elektronisch toezicht geplaatst? Heeft u geen persoonlijke inkomsten? Vind meer informatie over de mogelijkheden van een financiële tegemoetkoming of leefvergoeding.

Alternatief om de voorlopige hechtenis buiten de gevangenis te ondergaan

Alternatief om de gevangenisstraf buiten de gevangenis te ondergaan

De rechter legt rechtstreeks elektronisch toezicht als straf op